значи проблема е следния откакто се застуди трудно загрява, т.е. стрелката на термометъра стои все между скалите 50 и 90градуса, което по мои груби изчисления е някъде към 70 градуса, а кофтито е че и трудно ги достига!!!според мен тази температура не е нормална работна температура а забелязах че така и гори повече което не е здравословно за джоба ми !!! миналата зима този проблем го нямаше...лятото сменях водна помпа да не би нещо да оказва вляние?ще чакам съвети и благодаря на всички предварително!!!
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем със загряването на 155
Collapse
X
-
И според мен е термостат. Запали я на място и като загрее до към 40-50 градуса виж дали маркучът между главата и радиатора се е затоплил. Ако е така, значи термостатът е постоянно отворен и иска смяна. Цената му не е висока (не повече от 15лв), вече за работата зависи кой ше ти го прави.
Comment
-
разстоянието е достатъчно за да загрее добре става въпрос за 30км. участък. и друго ако термометъра показва 70гр. и изключа от скорост и карам известно време по инерция става въпрос за спускане температурата много бързо спада до 50гр. почти, което ме кара да мисля че наистина може да е термостата!!!ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Първоначално публикувано от Kostadinа възможно ли е да съм с летен термостат-баща ми нещо такова спомена като говорихме по въпроса???
а и е възможно стрелката да ти показва грешно
но най-добре иди на сервиз да я погледнат
то може и антифриз да нямаш - тогава пак държи ниска температураНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
.... и друго ако термометъра показва 70гр. и изключа от скорост и карам известно време по инерция става въпрос за спускане температурата много бързо спада до 50гр. почти, което ме кара да мисля че наистина може да е термостата!!!
За това, че перката вкл. преди 90гр. не знам, може и малко стрелката на уреда да лъже (казваш че термометрите-датчиците са наред). Всъщност ако наистина пада много температурата би трябвало да усетиш и по парното и по топлината излучваана от двигателя.
Comment
-
термостат
Палиш,нека поработи 2-3 минути,и ако почне маркуча към радиатора да се затопля(както отбеляза колегата),термостата е за смяна.Само че струва повечко пари-60-70лв,на тия модели е производство на BEHR/THOMSON.А пък ако знаеш едното болтче на какво място е ....Фиатска му работа.Ако искаш да закърпиш временно положението,извари го в оцет за 10-15 минути-ще светне като нов.За да го смениш,трябва да свалиш :1.тръбата за студен въздух;2.капака м/у валовете заедно със кабелите;3.Бобините-Дотук добре,ама като стигнеш по-надолу-маркучите на термостата-НЯКОЛКО НА БРОЙ-ще разбереш защо на 155-цата й викам Фиат 155(имах същата).Успех при ремонта(същото и аз го правих при -10 градуса на двора)!Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
значи вчера пробвах това с маркуча м/у главата и радиатора и на 50градуса си беше загрят прилично което само потвърждава предположенията че е термостат, а и както каза колегата наистина напоследък парното нещо никакво го нямаше!!!тия дни мисля да купя нов термостат и да го сменя, но искам да ви питам още нещо дали е нужно да източвам антифриза за да направя смяната или не е нужно защото ми се вижда че термостата е на доста високата точка и може и да не се наложи да източвам антифриза!!!благодаря на всички за съветите!!!ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
ALFA ROMEO 33 1.5 TI
Comment
-
Това което ще изтече е някъде към 1-1.5 литра мисля, които после можеш да долееш (нали знаеш, че ако е червен-наливаш червен, син-син). Само дето всичко ще се оплеска с антифриз, но пък можеш да го измиеш. Ако имаш време това е повод да промиеш системата и да смениш антифриза, разбира се ако е за смяна. Ползите от смяната:
1. намален разход на гориво.
2. ще се стоплиш, бързо и качествено.
3. по-добра и равномерна работа на двигателя.
4. по-добро охлаждане през лятото.
5. повод като се поразровиш да провериш това-онова, да пристегнеш и т.н.
Успех!
Comment
Comment